Τηλεφωνείς στον αριθμό επειγόντων 112 κι έφτασε η βοήθεια

 

Μόνον οι μισοί Ευρωπαίοι γνωρίζουν τον αριθμό επειγόντων 112: Με αφορμή την διαπίστωση αυτή η Επιτροπή της ΕΕ προωθεί ενημερωτική καμπάνια κυρίως για το γνωρίζουν οι νέοι που μετακινούνται ή ταξιδεύουν για σπουδές και αναζήτηση εργασίας η εγκατάστασης. Το 112 θεσπίστηκε πριν από 25 χρόνια, αλλά από μια έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 48% των πολιτών της ΕΕ γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν αριθμό επειγόντων που λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη.

112-englandΗ 11η Φεβρουαρίου είναι και εορτάσθηκε και εφέτος ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112, μια ημέρα ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων, το 112. Η κλήση του αριθμού είναι δωρεάν και οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω αυτού με την αστυνομία, τα ασθενοφόρα και την πυροσβεστική. Παραμένουν επίσης διαφορές μεταξύ των κρατών μελών (στην Πολωνία και το Λουξεμβούργο η γνώση του 112 κυμαίνεται από 83% έως 80% αντίστοιχα). Γι” αυτό η Επιτροπή συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες να ενημερώσει του Ευρωπαίους, ιδίως τους νέους. Φέτος καλεί προς υποστήριξη το δίκτυο Erasmus+. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός 112, προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες και σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως στην Ελβετία, Ισλανδία και Τουρκία.

Ο κ. Oettinger, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία και ο κ. Navracsics ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό σε δηλώσεις τους αναφέρουν:

  • «Το 112 ορίστηκε ως ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης πριν από μια γενιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους – που ταξιδεύουν, σπουδάζουν ή εργάζονται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό – να γνωρίζουν τον αριθμό που μπορεί να σώσει ζωές σε ολόκληρη την ΕΕ. Προτρέπουμε όλους όσους εμπλέκονται με το πρόγραμμα Erasmus+ να συμβάλλουν στην διάδοση του μηνύματος».
Print Friendly, PDF & Email
user1Τηλεφωνείς στον αριθμό επειγόντων 112 κι έφτασε η βοήθεια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *