Δυόμιση δισ. ευρώ για το Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε  την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του έτους 2017 για το Erasmus+, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Για το 2017, τα διαθέσιμα κονδύλια έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ ετήσιας αύξησης από την έναρξη του προγράμματος Erasmus+ το 2014.

Από το πρόγραμμα  θα επωφεληθούν σπουδαστές Erasmus, αλλά και καθηγητές, ασκούμενοι, εθελοντές, νέες – νέοι  που συμμετέχουν σε σχέδια στον τομέα του αθλητισμού. Ταυτόχρονα, θα υποστηριχτεί η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών νεολαίας και επιχειρήσεων. Όπως και το 2016, θα δοθεί προτεραιότητα σε σχέδια που προωθούν την κοινωνική ένταξη.

Ο Τίμπορ Ναβράσκις, επίτροπος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα έχουμε στη διάθεσή μας 2,5 δισ. ευρώ για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας ώστε να αγγίξουμε μεγάλη ποικιλία ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα, προφίλ και κοινωνικά υπόβαθρα. Ένα χρόνο πριν την 30η επέτειο του το Erasmus+ λειτουργεί κανονικά και προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε ανθρώπους και σχέδια σε σχέση με το παρελθόν».

Η αύξηση του προϋπολογισμού αποτελεί αναγνώριση του θετικού αντίκτυπου του προγράμματος στις ζωές και τα προσωπικά σχέδια των ανθρώπων ανά την Ευρώπη. Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ στις 14 Σεπτεμβρίου, στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2016, το Erasmus+ έχει μεγάλη σημασία επειδή παρέχει στους ανθρώπους την ευκαιρία να μετακινηθούν, να ταξιδέψουν, να εργαστούν, να σπουδάσουν και να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε χώρες ανά την ΕΕ.

Τα κονδύλια που διατίθενται για το 2017 θα χρησιμοποιηθούν επίσης και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε στην ίδια ομιλία. Από σήμερα οι οργανισμοί που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση μπορούν να αρχίσουν να προετοιμάζουν τις σχετικές αιτήσεις επιχορήγησης.


Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται διαδικτυακά.
(Για περισσότερες πληροφορίες: Nathalie Vandystadt – Tel.: +32 229 67083; Joseph Waldstein – Tel.: +32 229 56184)

Print Friendly, PDF & Email
user1Δυόμιση δισ. ευρώ για το Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Related Posts

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *