Επανέρχεται με βελτιώσεις Η «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Το υπουργείο Ενέργειας σχεδιάζει να ξεκινήσει πάλι το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” . Όπως φαίνεται, στόχος του υπουργείου είναι το πρόγραμμα να αρχίσει πάλι το φθινόπωρο. Για αυτό το σκοπό έχουν εξασφαλιστεί πόροι 262 εκατ. Ευρώ και μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. Ευρώ με τις επιστροφές από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν στις εισοδηματικές κατηγορίες που από τρεις θα γίνουν δύο (ίσως και μία) και θα αφορούν σε κλίμακες έως 20.000 Ευρώ και έως 40.000 Ευρώ. Με την κατάργηση της υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας έμφαση δίνεται στη διάδοση του προγράμματος στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Εξετάζεται επίσης η μείωση του ποσοστού της επιδότησης που έφτανε και στο 70% του συνολικού κόστους των εργασιών.

Φυσικό αέριο

Αναμένεται να υπάρξει και πρόγραμμα επιδότησης της αντικατάστασης καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου. Το ύψος της επιδότησης θα φτάνει τα 5.500 Ευρώ για πολυκατοικίες ή θα καλύπτει το 45-60% του συνολικού κόστους.

Σημειώνεται ότι στην  Αττική είχαν υποβληθεί 4.800 αιτήσεις ένταξης, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει με 15 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας) υπέγραψαν ήδη συμβάσεις με το αρμόδιο υπουργείο, οι οποίες προβλέπουν την κατάθεση εγγυητικών επιστολών προς το υπουργείο για την εκκίνηση του προγράμματος.

Print Friendly, PDF & Email
user1Επανέρχεται με βελτιώσεις Η «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *