«Οικογενειακές ιστορίες» με φυσικό αέριο

Ένα ζεστό σπιτικό, ένα νόστιμο φαγητό, ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή και μια υγιεινή ατμόσφαιρα αποτελούν τα «εκ των ων ουκ άνευ» για μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Και όμως πλέον, τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι δεδομένα, όχι μόνο λόγω της δύσκολης εποχής που διανύουμε αλλά και λόγω των λανθασμένων επιλογών που κάνουμε στερώντας από τον εαυτό μας και τους οικείους την ευκαιρία για μια πραγματική ποιότητα ζωής.

Η επιλογή του κατάλληλου καυσίμου για να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού αποτελεί το «κλειδί» για να ανοίξουμε ένα σπίτι που να ανταποκρίνεται στις επαρκώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Και η λύση είναι μια: το φυσικό αέριο, το οποίο μπορεί να προσφέρει οικονομική θέρμανση, ζεστό νερό όλο το 24ώρο χωρίς αναμονές και δυνατότητα να μαγειρέψουμε σαν «διάσημοι σεφ»…

Όποιοι και να είναι οι ένοικοι ενός σπιτιού, νέοι, παιδιά, ηλικιωμένοι ακόμη και κατοικίδια, το φυσικό αέριο εξυπηρετεί όλες τις οικιακές ανάγκες με ασφάλεια.

Και όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με μέγιστη οικονομία καθώς με τη χρήση φυσικού αερίου, μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια και κόστος που ξεπερνά το 50%. Η κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο μειώνει αισθητά τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων ενώ το συγκεκριμένο καύσιμο προσφέρει την δυνατότητα αυτονομίας ενός διαμερίσματος προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες σπατάλες σε κόστος και ενέργεια αλλά και οι διαφωνίες με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Με το φυσικό αέριο εξασφαλίζεται η παροχή ζεστού νερού 24 ώρες το 24ωρο και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 40% σε σχέση με ένα boiler πετρελαίου και έως 60% σε σχέση με ένα θερμοσίφωνα.

Με το φυσικό αέριο λέμε «ναι» στο γρήγορο μαγείρεμα και «όχι» στα άνοστα φαγητά: εκτός από ταχύτητα, έχουμε εξοικονόμηση έως και 70% σε σχέση με τις ηλεκτρικές κουζίνες και ακρίβεια στην διαδικασία του μαγειρέματος με αποτέλεσμα τα φαγητά να ψήνονται στην κατάλληλη θερμοκρασία και να γίνονται πιο νόστιμα.

Όποιοι και να είναι οι ένοικοι ενός σπιτιού, νέοι, παιδιά, ηλικιωμένοι ακόμη και κατοικίδια, το φυσικό αέριο εξυπηρετεί όλες τις οικιακές ανάγκες με ασφάλεια.

Το φυσικό αέριο δεν περιέχει τοξικές ουσίες και η εγκατάσταση του στο σπίτι πραγματοποιείται γρήγορα και εύκολα. Ακόμη, ως εναλλακτικό καύσιμο δεν έχει σχέση με το υγραέριο, καθώς το δεύτερο αποτελείται από προπάνιο και βουτάνιο και δεδομένου ότι είναι βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση διαρροών συγκεντρώνεται σε χαμηλά σημεία (με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό), ενώ, αντιθέτως, το φυσικό αέριο, επειδή είναι ελαφρύτερο του αέρα διαχέεται προς τα πάνω  και διαλύεται στην ατμόσφαιρα.

Και επειδή βαρεθήκαμε την χρονοβόρες διαδικασίες αποθήκευσης καύσιμων και τα αυξημένα κόστη αγοράς και συντήρησής τους, με το φυσικό αέριο δεν υπάρχει ανάγκη ανεφοδιασμού και αποθήκευσης καυσίμων: αρκεί να ανοίξουμε τη στρόφιγγα και η ενέργειά του είναι έτοιμη να αξιοποιηθεί. Παράλληλα, πληρώνουμε μόνο για την ποσότητα του αερίου που έχουμε χρησιμοποιήσει ενώ η κατανάλωση ελέγχεται εύκολα με την ανάγνωση της ένδειξης του μετρητή.

Καθαρό περιβάλλον μέσα και έξω από το σπίτι

«Οικογενειακές ιστορίες» με φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο διακρίνεται για την υψηλή ενεργειακή του απόδοση και για τις περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αφού η καύση του δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα, ούτε παράγει ενώσεις θείου που συνιστούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ρύπανσης. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε εντός και εκτός σπιτιού.

Το φυσικό αέριο εντάσσεται και στο τρέχον πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και οι καταναλωτές προχωρούν σε παρεμβάσεις χρήσης του «πράσινου» καυσίμου.

Το φυσικό αέριο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις ελληνικές πόλεις καθώς η χρήση του από τα νοικοκυριά για τις ανάγκες θέρμανσης/ζεστού νερού επιφέρει σημαντικές μειώσεις εκπομπών ρύπων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι όσον αφορά στον τομέα της θέρμανσης, κατά το χρονικό διάστημα 2012- 2013, στο λεκανοπέδιο της Αττικής έγινε μια πολύ σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, της τάξης των 1.783 εκατομμυρίων τόνων. Επίσης, καταναλώθηκαν περισσότερα από 1,05 δισ. Νm3 φυσικού αερίου στην Θεσσαλία και 1,70 δισ. Νm3 στην Θεσσαλονίκη, υποκαθιστώντας το πετρέλαιο και το μαζούτ, με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα από σημαντικές ποσότητες ρύπων.

Print Friendly, PDF & Email
user1«Οικογενειακές ιστορίες» με φυσικό αέριο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *