Βραβεία σε επιχειρήσεις για το Περιβάλλον

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) (www.paseppe.gr) συντόνισε για πέμπτη συνεχή φορά την αξιολόγηση των υποψηφίων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κλαδικών και επιστημονικών φορέων. Στην τελετή απονομής παρέστη ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν σε εταιρείες – μέλη του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι τα εξής:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1o ΒΡΑΒΕΙΟ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Χάλυψ Δομικά Υλικά Α.Ε.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:

1. Το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014, στην κατηγορία «Διεργασία», απέσπασε ο Τιτάνας, σε αναγνώριση της συνεχούς δέσμευσής του για το περιβάλλον, με εξειδικευμένες δράσεις και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Τιτάνας διακρίθηκε για την αξιοποίηση δευτερογενών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών στην διαδικασία παραγωγής τσιμέντου, με στόχο τη μείωση χρήσης φυσικών μη ανανεώσιμων πόρων, τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και τη συμβολή σε μια αποδοτική «κυκλική» οικονομία (αιτυΙβΓ βεοηοηιγ).

«Ο Τιτάνας είναι η πρώτη ελληνική τσιμεντοβιομηχανία που αξιοποίησε με επιτυχία τη χρήση εναλλακτικών πρώτων υλών και δευτερογενών καυσίμων για την παραγωγή τσιμέντου. Κάθε χρόνο αξιοποιούμε σχεδόν 600.000 τόνους αποβλήτων και εξοικονομούμε περισσότερους από 60.000 τόνους CO2. Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας», δήλωσε ο Διευθυντής Περιβάλλοντος, Κλάδου Τσιμέντου Τομέα Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας.

Στον ίδιο διαγωνισμό ο Τιτάνας διακρίθηκε και στην, χωρίς κατάταξη, κατηγορία «Βιοποικιλότητα» για τις στοχευμένες δράσεις του για την προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Ο Τιτάνας εφαρμόζει προηγμένες τεχνικές αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος των λατομείων και ειδικά μέτρα προστασίας της πανίδας. Παράλληλα, αναπτύσσει και εφαρμόζει ολοκληρωμένες μελέτες βάσει διεθνών προτύπων και εργαλείων, συμβάλλοντας έτσι και στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα.

Η διάκριση αυτή εξασφάλισε στον Τιτάνα την συμμετοχή της υποψηφιότητάς του στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα αϊτό 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαϋέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Καθ” όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνϋρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

2. Τα Τσιμέντα Χάλυψ διακρίθηκαν με το Βραβείο Διεργασίας για την κατασκευή 5 σιλό αποθήκευσης Πρώτων Υλών και Καυσίμων στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χάλυψ Δομικά Υλικά Α.Ε. κ. Serge Schmidt, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε τον ΠΑΣΕΠΠΕ για τη διοργάνωση, τόνισε ότι αυτό το βραβείο έρχεται ως επιβεβαίωση και επιβράβευση της εταιρείας για την Περιβαλλοντική Πολιτική που εφαρμόζει σε όλες τις δραστηριότητές της. Η Περιβαλλοντική Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Πολιτικής Αειφορίας που εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο Όμιλος Italcementi, ο 5ος μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στον κόσμο, θυγατρική του οποίου είναι η Χάλυψ Δομικά Υλικά Α.Ε.

Τα Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον αποδίδονται πρωτίστως σε φορείς και οργανισμούς που αναπτύσσουν επιτυχημένες δράσεις και πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελούν πρόκριμα για συμμετοχή στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό θεσμό των European Business Awards for the Environment. Η επιτροπή αξιολόγησης συστάθηκε από τον ΠΑΣΕΠΠΕ, ο οποίος σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιστημονικών φορέων, συντόνισε για 5η συνεχή φορά το διαγωνισμό και τη διαδικασία αξιολόγησης.

Print Friendly, PDF & Email
user1Βραβεία σε επιχειρήσεις για το Περιβάλλον

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *