Απειλή-εφιάλτης για τα ελληνικά νησιά από την κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή θα σβήσει από το χάρτη τις Κυκλάδες Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με εφιαλτικό σενάριο του National Geographic.

Ειδικότερα τονίζεται ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον  γεγονός και οι επιπτώσεις της είναι  εμφανείς ανεξαρτήτως εποχής.

Το National Geographic χαρτογράφησε τις  επιπτώσεις που θα έχει σε κάθε ήπειρο το ενδεχόμενο το επίπεδο της θάλασσας να ξεπεράσει τα 66 μέτρα σε ύψος, περιγράφοντας και ένα σενάριο κάθε άλλο παρά ευοίωνο και για την Ελλάδα.

Οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο απειλούνται με αφανισμό με την Αφρική να εμφανίζεται πιο τυχερή επειδή έχει αλλάξει η μορφολογία της.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα εξαφανιστεί όπως και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, τα οποία θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όσον αφορά στην Αμερική, οι αλλαγές στην ανατολική ακτή θα είναι θεαματικές, καθώς περιοχές όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη θα ζήσουν στιγμές που έχουμε δει στην ταινία «Μετά την επόμενη μέρα».

Στον χάρτη που περιλαμβάνεται στη μελέτη, είναι εμφανές ότι λείπουν σχεδόν όλες οι Κυκλάδες, οι οποίες, σύμφωνα με την έρευνα, βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και απειλούνται προς εξαφάνιση.

Πηγή: National Geographic, cyclades24.gr, www.news247.gr.

 

Print Friendly, PDF & Email
user1Απειλή-εφιάλτης για τα ελληνικά νησιά από την κλιματική αλλαγή.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *