Κοινωνική άδεια λειτουργίας στις επιχειρήσεις

Tη σπουδαιότητα της διαφάνειας ως μοχλού ανάπτυξης και την υιοθέτηση ενός μοντέλου υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, θέτει ως προϋποθέσεις για την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, η ελληνική βιομηχανία.

Αυτό ήταν και του περιεχόμενο της παρέμβασης του προέδρου του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ κ. Ευθ. Ο. Βιδάλη στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας

Στη σχετική εισήγηση, που παρουσιάσθηκε στη ενότητα «Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη, Διαφάνεια» τονίσθηκε μεταξύ άλλων ότι:

H Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε όλες της τις διαστάσεις, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και για τη χώρα μας. Για την αντιμετώπισή της μπορούμε και πρέπει να δράσουμε συντονισμένα όλοι, Κυβέρνηση, Κοινωνία των Πολιτών, ανεξάρτητοι και αξιόπιστοι Φορείς όπως η Διεθνής Διαφάνεια, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα και βεβαίως οι Επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο βασικές έννοιες της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

-Η μία αφορά την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, ώστε οι επερχόμενες γενιές να έχουν τις ίδιες τουλάχιστον ευκαιρίες που είχαμε και εμείς

-Η δεύτερη αφορά τη στάθμιση μεταξύ των 3 Πυλώνων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δηλαδή της κοινωνικής συνοχής, της περιβαλλοντικής φροντίδας και της οικονομικής βιωσιμότητας, ώστε απ’ αυτή τη στάθμιση να προκύπτει πρόοδος και αλλαγές, οι οποίες θα παρέχουν ευκαιρίες στο μέλλον, αλλά θα βελτιώνουν και τις συνθήκες διαβίωσης της σημερινής γενιάς.

Οι σύγχρονες και προοδευτικές επιχειρήσεις πολύ γρήγορα κατανόησαν και έμπρακτα αναγνωρίζουν ότι έχουν κρίσιμο ρόλο να παίξουν στην πορεία για βιώσιμη ανάπτυξη, αφενός υιοθετώντας το μοντέλο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και, αφετέρου, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες, κατάλληλες να οδηγήσουν αποτελεσματικά σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Print Friendly, PDF & Email
user1Κοινωνική άδεια λειτουργίας στις επιχειρήσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *